Η Ταυτότητα του Σχολείου μας

Το σχολείο μας είναι τo 1ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Το κτίριο χτίστηκε σε οικόπεδο, που έγινε δωρεά, από έναν ντόπιο γιατρό, ο οποίος ζούσε στην Αθήνα, για να χρησιμοποιηθεί ,ως χώρος αθλοπαιδιών. Όμως, στην πορεία, τα σχέδια άλλαξαν και κατασκευάστηκε το αρχικό κτίριο, που στέγασε την Εμπορική Σχολή, η οποία μετεξελίχθηκε σε Οικονομική και τελικά σε Κλασικό Γυμνάσιο, η λειτουργία του οποίου ξεκινά το 1956 (Μεθενίτης, 2009 προφορική μαρτυρία). Το σημερινό κτίριο βέβαια έχει προκύψει με επιπλέον προσθήκες.

Blog & site & αίθουσες

Ο δήμος στον οποίο ανήκει ήταν παραδοσιακά αγροτικός, αλλά τα τελευταία χρόνια λόγω της κατασκευής του διεθνούς Αερολιμένα και της κατασκευής μεγάλων δημοσίων έργων στην περιοχή, αλλά και της οικιστικής και οικονομικής ανάπτυξης, που ακολούθησε η φυσιογνωμία του άλλαξε δραστικά και τείνει προς τη αστικοποίηση. Επιπλέον λόγω της εγγύτητας του εκτός από το Αεροδρόμιο και με τη Αττική Οδό, τον Προαστικό Σιδηρόδρομο και το Μετρό η πρόσβαση σε αυτό είναι εύκολη.

Το 1ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της πόλης, δίπλα στο πνευματικό κέντρο του δήμου και λειτουργούν 14 τμήματα, με 358 μαθητές 34 καθηγητές. Είναι σχετικά μεγάλο σχολείο, συγκρινόμενο με άλλα σχολεία στην Αττική, με όλα τα θετικά και αρνητικά του μεγέθους. Η πρόσβαση σε αυτό γίνεται εύκολα για τους περισσότερους μαθητές με τα πόδια. Υπάρχουν βέβαια και παιδιά τα οποία είναι πολύ λίγα- που κατοικούν στη γύρω περιφέρεια, οπότε μετακινούνται τις περισσότερες φορές με ιδιωτικό αυτοκίνητο, μιας και η συγκοινωνία σε αυτές τις περιοχές είναι πολύ αραιή έως ανύπαρκτη.

Ιωάννα Μπισιώτη

Φιλόλογος, Υποδιευθύντρια

Που βρισκόμαστε