Διδακτικές Επισκέψεις – Εκδρομές – Περίπατοι

Up

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

  • Οι μαθητές-τριες που συμμετέχουν σε εκδρομές (μονοήμερες ή πολυήμερες) οφείλουν να υπακούουν με προθυμία στις οδηγίες των καθηγητών-τριων και να συνεργάζονται μεταξύ τους, χωρίς αντιρρήσεις και γκρίνια, για την ομαλή διεξαγωγή των εκδρομών.
  • Οι μαθητές-τριες οφείλουν να απευθύνονται αμέσως προς τους συνοδούς καθηγητές-τριες σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος, απρόβλεπτης δυσκολίας ή ατυχήματος .
  • Είναι απολύτως απαραίτητο να τηρούνται με ακρίβεια οι οδηγίες σχετικά με τα πάσης φύσεως ωράρια (ώρα αναχώρησης-επιστροφής, διάρκεια ελεύθερου χρόνου, ωραρίου ύπνου κλπ).
  • Ζημιές ή ρύπανση πάσης φύσεως σε λεωφορεία, ξενοδοχεία ή άλλους χώρους θα αποκαθίστανται οικονομικά από τους ίδιους τους υπαίτιους οι οποίοι και θα τιμωρούνται.

 Απαγορεύονται αυστηρά τα παρακάτω:

α. Η μεταφορά και χρήση οινοπνευματωδών ποτών καθώς και το κάπνισμα.

β. Το χωρίς άδεια ή επίβλεψη κολύμπι σε πισίνα ή θάλασσα.

γ. Η ενοικίαση και χρήση ποδηλάτου, μοτοσικλέτας, αυτοκινήτου.

Σε περίπτωση παραμονής σε ξενοδοχείο απαγορεύονται τα παρακάτω:

α. Να ενοχλούν με φωνές ή άλλους θορύβους τους ενοίκους των άλλων δωματίων.

β. Να περιφέρονται άσκοπα στους διαδρόμους τις σκάλες ή να ανεβοκατεβαίνουν με το ασανσέρ.

γ. Να βγαίνουν από το δωμάτιό τους είτε στο χώρο του ξενοδοχείου είτε εκτός αυτού κατά τις καθορισμένες ώρες ύπνου και κοινής ησυχίας.

δ. Ν΄ ανταλλάσσουν επισκέψεις σε δωμάτια μαθητών του σχολείου ή μαθητών άλλων σχολείων κατά τις καθορισμένες ώρες ύπνου και κοινής ησυχίας.

Είναι καλό να μην προκαλούν με πειράγματα, ύβρεις ή χειρονομίες άλλους συμμαθητές-τριες τους και ακόμα περισσότερο περαστικούς ή ξένους όταν κυκλοφορούν ομαδικά σε δρόμους ή άλλους δημόσιους χώρους.

Να θυμούνται ότι σκοπός της εκδρομής είναι να βιώσουν όλοι, μαθητές-τριες και καθηγητές-τριες καινούριες και ενδιαφέρουσες εμπειρίες και να περάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα.

ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

  • Στη διάρκεια των σχολικών περιπάτων ή των εκπαιδευτικών επισκέψεων οι μαθητές οφείλουν να τηρούν τους κανόνες της ευπρέπειας και της καλής συμπεριφοράς στους χώρους περιπάτου ή επίσκεψης (αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, θέατρα, κινηματογράφοι). Δεν πρέπει να ξεχνούν ότι εκπροσωπούν όχι μόνο τον εαυτό τους αλλά και το σύνολο της σχολικής κοινότητας.
  • Κατά τους περιπάτους ή τις εκπαιδευτικές επισκέψεις οι μαθητές πρέπει να βαδίζουν στο πεζοδρόμιο, όπου αυτό είναι δυνατό, κατά τμήματα σε τριάδες τουλάχιστον και όχι διάσπαρτα, ανακατεμένοι με άλλα τμήματα και στη μέση του δρόμου. Ο διδάσκον καθηγητής και άλλος ένας που θα έχει ορισθεί από τη διεύθυνση, οφείλουν να είναι συνεχώς δίπλα στα παιδιά να τα συνοδεύουν και να τα επιβλέπουν.
  • Ειδικά για την πραγματοποίηση των εκπαιδευτικών επισκέψεων οι γονείς θα πρέπει να ενημερώνονται με σημείωμα έγκαιρα από τον υπεύθυνο καθηγητή και να το επιστρέφουν υπογεγραμμένο εντός του χρονικού ορίου που έχει ορισθεί.
  • Σε περίπτωση άρνησης της συμμετοχής του μαθητή στην επίσκεψη ο γονέας οφείλει να προσκομίσει ο ίδιος το σημείωμα στο Διευθυντή ή τον υπεύθυνο καθηγητή.

Σε περίπτωση αδυναμίας του γονέα να έρθει στο σχολείο απαιτείται θεώρηση του γνησίου της υπογραφής του από αρμόδια διοικητική αρχή ή ΚΕΠ. Σε άλλη περίπτωση το σημείωμα δεν θα γίνεται δεκτό από το σχολείο.